Du er her: Heim > Hjelp > Installasjon > Installasjon Ordrik 2 > Installasjon nettverk

Installasjon nettverk

Her er en summarisk oversikt over nettverksinstallasjon av Ordrik® 2.x. Mer detaljert informasjon ligger på filer i installasjonspakken. Eventuelle spørsmål om Ordrik kan sendes til support@nynodata.no.

Last ned programpakke for nettverk fra http://dl.nynodata.no/download/ordrik2/network/ordrik2-net.zip

1. Systemkrav

Ordrik® 2.x nettverk krever Windows XP eller senere versjoner på klientene og Windows 2003 Server eller senere for server. I tillegg støtter vi Citrix. Kontakt oss for spørsmål om andre operativsystem.

2. Installasjon og konfigurering på server

Nettverksversjonen blir levert som Zip-fil og må pakkes ut og installeres på server. Ved å starte ulike skript blir det opprettet et sentralt installasjonspunkt for automatisert distribusjon til klientene. Detaljert omtale av prosessen ligger på fila i nettverkspakken, ordrik2_network_install.odt

3. Registrering av lisensinformasjon

Ordrik blir lisensiert og kontrollert for hver bruker av programmet. Der er to alternative lisensmåter:

A. Registrering av lisensnavn og lisensnøkkel. Krever aktivering over Internett ved første gangs oppstart på klienten og periodevis tilgang til Internett for reaktivering og lisenskontroll. Programmet kan brukes på den enkelte klient uavhengig av nettverket når det først er installert. Lisensen kan preregistreres for automatisert distribusjon.

B. Bruk av lisensfil. Lisensen blir knyttet til nettverket og programmet kan bare brukes når klienten har kontakt med server. Ingen krav til Internett-tilgang. Dette alternativet kan for eksempel brukes til eksamen der studentene ikke kan koble seg opp til Internett. Lisensfila blir laget etter kontakt mellom leverandør og kunde. Detaljert omtale av lisensiering ligger på fila i nettverkspakken, ordrik2_license_installation.odt

C. Innlogging med Feide. Gjelder ved første gangs bruk av programmet på en maskin (fra 15.08.16).

4. Distribusjon til klientene

For installasjon på klientene kan en bruke interne rutiner for distribusjon, for eksempel Group Policy.